Rektor Türkdoğan je rekao: “ALKÜ će biti centar turizma i zdravlja.”

Rektor Univerziteta Alanya Alaaddin Keykubat (ALKÜ) prof. dr. Kenan Ahmet Türkdoğan došao je zajedno sa novinarima iz Alanije na doručku i iznio dobre vijesti o novim projektima.

Rektor Türkdoğan je rekao: „Alanja je jedan od arheološki najistaknutijih okruga i iskopavanja se nastavljaju u mnogim područjima. "Kao ALKÜ, planiramo otvoriti odjel za muzeologiju kako bismo imali aktivniju ulogu u ovim studijama." rekao je. Navodeći da planiraju i otvaranje fakulteta u oblasti pomorstva, rektor Türkdoğan je naveo da su svoja mišljenja o ovom pitanju prenijeli YÖK-u. Rektor Türkdoğan je nastavio svoj govor; “Izgradnja našeg kampusa Cikcilli se nastavlja. Nastava je počela u našoj zgradi Centralnih učionica i ureda u našem Kestel Campusu, a uskoro ćemo otvoriti odjel za kancelarije. Planiramo da izgradimo Centralnu biblioteku u našem kampusu Kestel u skladu sa Seldžučkom arhitekturom. Potrebe za električnom energijom cijelog kampusa će se podmirivati solarnim sistemom. Istovremeno ćemo ovim projektom uštedjeti 15 posto. "Uskoro počinjemo sa ovim projektom i uspjet ćemo postati jedan od prvih univerziteta u Turskoj." on je rekao.

Rektor Türkdoğan je rekao: “ALKÜ će biti centar turizma i zdravlja.”

Rektor Türkdoğan je nastavio svoj govor u kojem je najavio projekte ALKÜ, te iznio dobre vijesti o novim projektima koji će se realizovati u oblasti turizma i zdravstva. Navodeći da će među ciljevima ALKÜ-a biti izgrađena zgrada Fakulteta za turizam i praksa hotela, rektor Türkdoğan je rekao: „Među našim ciljevima razmatramo izgradnju zgrade i hotela za praksu ALKÜ Fakulteta za turizam. Željeli bismo da predstavimo ovaj projekat Alanji sa bivšim ministrom vanjskih poslova i zamjenikom AK Partije Mevlutom Çavuşoğluom. U Alanji, centru turizma, izgradićemo prekrasan fakultet za turizam i praksu. Osim toga, nastavljaju se naši projekti za razvoj ALKÜ Guest House-a i Stomatološkog fakulteta. Naš rad na transformaciji Kongresnog centra Konaklı u zgradu Stomatološkog fakulteta se nastavlja.

Naš rektor ima mega projekte vezane za ALKÜ. Projekti koji će promijeniti identitet Alanije. Zašto Alanya ne bi postala Oxford? Alanja je veličanstveno mjesto sa svojom prirodom i istorijom. Univerzitet je važan koliko i turizam. "Mislim da što više budemo razvijali ALKÜ, to će biti od velike koristi za identitet Alanije," rekao je.

Preglednik slika