Politika privatnosti

Politika privatnosti

Politika privatnosti za Alanya Home Real Estate

U Alanya Home, dostupnom sa alanya-home.com, jedan od naših glavnih prioriteta je privatnost naših posjetitelja. Ovaj dokument o politici privatnosti sadrži vrste informacija koje prikuplja i bilježi Alanya Home i kako ih koristimo.

Ako imate dodatnih pitanja ili trebate više informacija o našoj Politici privatnosti, ne oklijevajte da nas kontaktirate.

Ova Politika privatnosti odnosi se samo na naše aktivnosti na mreži i važe za posjetitelje naše web stranice u pogledu informacija koje dijele i/ili prikupljaju u Alanya Home. Ova politika se ne odnosi na informacije prikupljene van mreže ili putem drugih kanala osim ove web stranice.

Pristanak

Korištenjem naše web stranice, ovime pristajete na našu Politiku privatnosti i slažete se s njenim uvjetima.

Informacije koje prikupljamo

Lični podaci koje se od vas traži i razlozi zbog kojih se od vas traži da ih dostavite bit će vam jasni u trenutku kada od vas zatražimo da dostavite svoje lične podatke.

Ako nas kontaktirate direktno, možemo primiti dodatne informacije o vama kao što su vaše ime, adresa e-pošte, broj telefona, sadržaj poruke i/ili priloge koje nam možete poslati, te sve druge informacije koje odlučite dati.

Kada se registrujete za nalog, možemo tražiti vaše kontakt informacije, uključujući stavke kao što su ime, naziv kompanije, adresa, adresa e-pošte i broj telefona.

Kako koristimo vaše podatke

Informacije koje prikupljamo koristimo na različite načine, uključujući:

  • Pružamo, upravljamo i održavamo našu web stranicu
  • Poboljšajte, personalizirajte i proširite našu web stranicu
  • Shvatite i analizirajte kako koristite našu web stranicu
  • Razvijte nove proizvode, usluge, karakteristike i funkcionalnost
  • Komunicirati s vama, bilo direktno ili preko jednog od naših partnera, uključujući korisničku službu, kako bismo vam pružili ažuriranja i druge informacije koje se odnose na web stranicu, te u marketinške i promotivne svrhe
  • Šaljem vam e-poštu
  • Pronađite i spriječite prijevaru

Log Files

Alanya Home slijedi standardnu proceduru korištenja log datoteka. Ove datoteke evidentiraju posjetitelje kada posjećuju web stranice. Sve hosting kompanije to rade i dio analitike hosting usluga. Informacije koje prikupljaju fajlovi evidencije uključuju adrese internet protokola (IP), tip pretraživača, dobavljača Internet usluga (ISP), datum i vremensku oznaku, stranice za upućivanje/izlaz i eventualno broj klikova. Oni nisu povezani ni sa kakvim informacijama koje se mogu lično identifikovati. Svrha informacija je analiza trendova, administriranje stranice, praćenje kretanja korisnika na web stranici i prikupljanje demografskih informacija.

Kolačići i Web Beacons

Kao i svaka druga web stranica, Alanya Home koristi 'kolačiće'. Ovi kolačići se koriste za pohranjivanje informacija uključujući preferencije posjetitelja i stranice na web stranici kojima je posjetitelj pristupio ili posjetio. Informacije se koriste za optimizaciju korisničkog iskustva prilagođavanjem sadržaja naše web stranice na osnovu tipa pretraživača posjetitelja i/ili drugih informacija.

Partneri za oglašavanje Politika privatnosti

Možete pogledati ovu listu kako biste pronašli Politiku privatnosti za svakog od reklamnih partnera Alanya Home.

Oglasni serveri ili oglasne mreže trećih strana koriste tehnologije kao što su kolačići, JavaScript ili Web Beacons koji se koriste u njihovim odgovarajućim oglasima i linkovima koji se pojavljuju na Alanya Home, a koji se šalju direktno u pretraživač korisnika. Oni automatski primaju vašu IP adresu kada se to dogodi. Ove tehnologije se koriste za mjerenje učinkovitosti njihovih reklamnih kampanja i/ili za personalizaciju reklamnog sadržaja koji vidite na web stranicama koje posjećujete.

Imajte na umu da Alanya Home nema pristup niti kontrolu nad ovim kolačićima koje koriste oglašivači trećih strana.

Politika privatnosti trećih strana

Politika privatnosti Alanya Home ne primjenjuje se na druge oglašivače ili web stranice. Stoga vam savjetujemo da konsultujete odgovarajuću Politiku privatnosti ovih oglasnih servera trećih strana za detaljnije informacije. Može uključivati njihovu praksu i upute o tome kako se isključiti iz određenih opcija.

Možete odabrati da onemogućite kolačiće putem pojedinačnih opcija preglednika. Da biste saznali detaljnije informacije o upravljanju kolačićima u određenim web pretraživačima, možete ih pronaći na odgovarajućim web stranicama pretraživača.

CCPA prava na privatnost (nemojte prodavati moje lične podatke)

Prema CCPA, između ostalih prava, potrošači iz Kalifornije imaju pravo na:

Zahtjev da preduzeće koje prikuplja lične podatke potrošača otkrije kategorije i specifične dijelove ličnih podataka koje je preduzeće prikupilo o potrošačima.

Zatražite da preduzeće izbriše sve lične podatke o potrošaču koje je preduzeće prikupilo.

Zahtijevajte da preduzeće koje prodaje lične podatke potrošača, a ne prodaje lične podatke potrošača.

Ako podnesete zahtjev, imamo mjesec dana da vam odgovorimo. Ukoliko želite da iskoristite neko od ovih prava, kontaktirajte nas.

GDPR prava na zaštitu podataka

Željeli bismo biti sigurni da ste u potpunosti upoznati sa svim svojim pravima na zaštitu podataka. Svaki korisnik ima pravo na sljedeće:

Pravo na pristup – Imate pravo da zatražite kopije vaših ličnih podataka. Možemo vam naplatiti malu naknadu za ovu uslugu.

Pravo na ispravku – Imate pravo tražiti da ispravimo sve informacije za koje smatrate da su netačne. Također imate pravo zahtijevati da dopunimo informacije za koje smatrate da su nepotpune.

Pravo na brisanje – Imate pravo zahtijevati da izbrišemo vaše lične podatke, pod određenim uslovima.

Pravo na ograničenje obrade – Imate pravo zahtijevati da ograničimo obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.

Pravo na prigovor na obradu – Imate pravo prigovora na našu obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.

Pravo na prenosivost podataka – Imate pravo zahtijevati da podatke koje smo prikupili prenesemo drugoj organizaciji ili direktno vama, pod određenim uvjetima.

Ako podnesete zahtjev, imamo mjesec dana da vam odgovorimo. Ukoliko želite da iskoristite neko od ovih prava, kontaktirajte nas.

Informacije o djeci

Drugi dio našeg prioriteta je zaštita djece dok koriste internet. Podstičemo roditelje i staratelje da posmatraju, učestvuju i/ili prate i usmeravaju svoje aktivnosti na mreži.

Alanya Home svjesno ne prikuplja nikakve lične identifikacijske podatke od djece mlađe od 13 godina. Ako mislite da je vaše dijete dalo ovu vrstu informacija na našoj web stranici, snažno vas ohrabrujemo da nas odmah kontaktirate i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da što prije ukloniti takve informacije iz naše evidencije.

Sponzor